Yoğuşmalı kombi oksijeni nereden alır?
Özel olarak tasarlanmış baca sisteminde, yanma için gerekli olan oksijen, özel bir fan yardımıyla baca yoluyla dış ortamdan alınır ve yanma sırasında açığa çıkan egzoz gazları ve su buharı, aynı baca yoluyla başka bir sistem kullanılarak dış ortama atılır.
Yoğuşmalı kombi havayı nereden alır?
Konvansiyonel kombilerde, doğal gazın yanmasıyla oluşan egzoz gazları ve beraberindeki su buharı doğrudan bacadan dışarı çıkar. Yoğuşmalı kombilerde, egzoz sisteminin ön tarafına monte edilen ısı eşanjörü sayesinde, gazdaki su buharı bacadan çıkmadan önce ayrıştırılarak enerjiye dönüştürülür ve tekrar kullanılır.
Yoğuşmasız kombi nasıl çalışır?
Kombilerde LPG veya doğal gazın yanması sonucu oluşan egzoz gazları baca yoluyla dışarı atılır. Yoğuşmasız kombilerde ise bu gazlar doğrudan atmosfere salınır ve ısıtma potansiyelleri kaybolur.
Kombinin çalışma prensibi nedir?
Geleneksel kombilerin çalışma prensibi çok basittir: Doğal gazı yakarlar ve onu ısı enerjisine dönüştürürler. Bu yanma işleminden sonra çıkan egzoz gazları baca sistemleri aracılığıyla dışarı atılır. Ancak geleneksel kombilerin bu tahliye işlemi sırasında egzoz gazlarındaki enerji de dış ortama salınır.
Yoğuşmalı kombi neden yatak odasına konur mu?
Yasal düzenlemelere göre bu cihazların yatak odalarında kullanılması amaçlanmamıştır. Uygunsuz şekilde monte edilen cihazlar karbon monoksit zehirlenmesine yol açabilir.
Kombinin yerden yüksekliği ne kadar olmalı?
Kombi askı sacının yerden 1,8 ila 2,2 m yüksekliğe monte edilmesi önerilir. Montaj alanı kısıtlı olan yerlerde, servis teknisyeninin kolay müdahale edebilmesi için kombi yerden en az 30 cm, yanlardan en az 5 cm uzağa monte edilmelidir.
Kombinin hava yaptığını nasıl anlarız?
Ortamı ısıtan peteklere elinizle dokunduğunuzda üst kısımdaki soğukluk hava birikmesine işaret eder. Peteklerin sol üst kenarının sıcak, sağ kenarının soğuk olması ise peteklerin hava ürettiğine işaret eder.
Kombi çalışırken hava alabilmesi için ne yapılmalı?
Her petek modelinde hava üretildiğinde havayı çıkarmak için bir havalandırma vanası bulunur. Panel radyatörlerde de bir havalandırma vanası bulunur. Havalandırma vanasını açmak için bir havalandırma anahtarı veya düz tornavidaya ihtiyacınız vardır. Havalandırma anahtarını veya düz tornavidayı kullanarak havalandırma vanasını saat yönünün tersine çeyrek tur çevirin.
Kombi havası alınmazsa ne olur?
Petek havası alınmazsa ne olur? -Peteklerdeki hava alınmazsa su peteklerin her yerine yayılamaz ve peteklerin bazı kısımlarında ısınma sorunları oluşur.
Yoğuşmalı kombide yoğuşma ne zaman devreye girer?
Kısaca: Önemli ölçüde daha düşük yakıt tüketimi için, yoğuşmalı kombi kazanı önerilir. Ancak, yoğuşmalı kombi kazanlarının yukarıda belirtildiği gibi yoğuşma üretebilmesi için, su sıcaklığının yaklaşık 50 °C’yi geçmemesi gerekir.
Yoğuşmalı kombi mi daha iyi yoğuşmasız mı?
Ayrıca yoğuşmalı kombiler yoğuşmasız kombilere göre daha az enerji kullanır. Yüksek verimli yoğuşmalı kombi modelleri maksimum tasarruf sağladığı için önemli bir yer tutar. Yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombiler arasındaki temel farklardan biri yoğuşmalı modellerin çevre dostu olmasıdır.
Yoğuşmasız kombi var mı?
Yoğuşmasız kombi modelleri, çeşitli özellikleri nedeniyle kullanıcılar tarafından beğenilmektedir. Kombiler daha basit bir çalışma prensibine sahip olduğundan, bakım ve onarım çalışmaları daha kolay ve daha az maliyetlidir. Yoğuşma işlemi olmadığından, su buharı ve yoğuşma gibi atık maddelerle uğraşmanıza gerek kalmaz.
Kombinin sürekli çalışması zararlı mı?
Kazanın 24 saat çalıştırılmasında bir sakınca yoktur.
Kombinin mantığı nedir?
Kombi şu şekilde çalışır: Doğal gaz ve oksijenin birleşmesinden sonra yanma işlemi gerçekleşir. Bu yanmadan sonra oluşan ısı enerjisini ısıtma ve sıcak su sağlayan alanlara aktarır. Bu alanda ısıtma için merkezi ısıtma ve sıcak su için sıhhi tesisatlar bulunur.
Kombiyi kaçta çalıştırmak gerekir?
Giriş, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15 °C, salon, oturma odası, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20 °C, banyo için ideal sıcaklık değeri ise 24 °C’dir.
Yoğuşmalı kombi su gideri nereye takılır?
Yoğuşma tahliye sıvısı, kombiden çıkan baca gazı ve su buharının karışımı olan asidik ve zararlı bir sıvı olduğundan, kapalı bir gidere bağlanması gerekir. Mutfak lavabo giderleri, çamaşır makinesi veya bulaşık makinesi giderleri, tuvalet giderleri, balkon gider süzgeçleri, dış yağmur giderleri vb. gibi yerlere bağlanabilir.
Yoğuşmalı kombi en az kaçta yanmalı?
Yoğuşmalı kombi kullanıyorsanız, kombideki sıcaklık ayarı 55 dereceyi geçmemelidir. Yoğuşmalı kombilerde, sıcaklık ayarı 50 dereceyi geçerse yoğuşma oranı düşecektir. Yoğuşma oranındaki bir düşüş, kombide olması gerektiği kadar iyi performans göstermeyeceği anlamına gelir.
Yoğuşmalı kombi bakımında neler yapılır?
Yoğuşmalı kombilerde bakım çalışmaları sırasında baca temizliği, filtre temizliği, ateşleme başı kontrolü, basınç kontrolü ve petek kontrolü gibi işlemler yapılarak kombinin genel performansı her detayıyla değerlendirilir.
Yoğuşmalı kombi suyu nasıl boşaltılır?
Kazan suyunu boşaltmak için, kazanın altındaki tahliye vanasındaki musluğu saat yönünün tersine çevirmeniz gerekir. Su akışı durana kadar beklemeniz ve fazla suyun boşaltıldığından emin olmanız önerilir.