İçeriğe geç

Kışlık Pırasa Ne Zaman Ekilir

Ekim ayında pırasa ekilir mi?

Pırasalar genellikle serin havalarda yetiştirilmesi kolaydır. Bu nedenle ülkemizde yaz sıcağının bittiği sonbahar aylarında ekilir. Hasat sezonu ekim ayında başlar. Ekim zamanına bağlı olarak pırasa hasadı şubat ayına kadar sürer.

Pırasa fide dikimi nasıl yapılır?

Pırasa ekimi ve bakımı Pırasa fideleri (pırasa tohumları) yaklaşık 10 ila 15 cm aralıklarla ve yaklaşık 20 cm derinliğe toprağa ekilir. Toprak istekleri konusunda çok seçici değildir, ancak ekilecek toprağın yeterince nemli, gevşek ve besin açısından zengin olmasına dikkat edilmelidir.

Pırasa tohumu kaç günde fide olur?

Doğru koşulları sağlarsanız, ekimden 10-15 gün sonra pırasaları yerde görebilirsiniz. Yoğun noktalarda 12-15 cm bitki bırakacak şekilde seyrelttikten sonra, düzenli sulama ile pırasa yetiştirmeye devam edebilirsiniz.

Lahana ve pırasa ne zaman ekilir?

Hangi ayda ne ekilir tablosuAySebze ve meyvelerTemmuzMarul, ıspanak, roka, pancar, pazıAğustosLahana, kereviz, pırasa, ıspanak, kerevizEylülBrokoli, Brüksel lahanası, havuç, turpEkimHavuç, turp, soğan, marul, ıspanak8 satır daha 27 Haziran 2024

Kışlık pırasa ne zaman dikilir?

Bölgenin iklimine bağlı olarak: Pırasa tohumları Mart, Nisan aylarında veya en geç Mayıs ayı başlarında ekilmelidir. Ekim, serpme veya daha iyisi sıra ekimi ile yapılır.

Ekim ve kasım aylarında ne ekilir?

Kış sebzeleri genellikle Kasım ayında ekilir; brokoli, bakla, enginar, patates, ıspanak ve turp yetiştirilir. Buğday, yulaf, arpa, yonca ve bezelye tohumları ekilebilir. Soğuk hava hakim oldukça, yediğiniz ve içtiğiniz yiyeceklere daha fazla dikkat etmelisiniz.

Pırasa hangi gübreyi sever?

Pırasalar toprak konusunda seçici değildir, ancak tınlı-killi topraklarda en iyi sonuçları verir. Organik besinler açısından zengin topraklarda yetiştirilen pırasalar daha başarılı olabilir. Azot, pırasalar için en önemli besin öğesidir; bu nedenle azot içeren gübrelerin kullanılmasına dikkat edilmelidir.

Pırasa toprağın altında mı yetişir üstünde mi?

Doğrudan ekimle üretim: Pırasalar doğrudan ekimle üretilebilse de, üretimin çoğu fideleri tepsilerde yetiştirip daha sonra orijinal yerlerine dikerek yapılır. Bitkiler ekimden 10-15 gün sonra toprağın üstünde görünür.

Pırasa kaç cm arayla dikilir?

Çimlenme 8-10 günde gerçekleşir. Fideler 3-4 yapraklı olur olmaz tüplere ekilebilir. Ana dikim alanlarında ekim mayıs ortasında yapılır. Sıralar arası mesafe 60-70 cm, sıralar arası mesafe ise 30-40 cm olmalıdır.

Pırasa tohumu nasıl ekilir?

Pırasa tohumları iyi drene edilmiş, nemli, besin açısından zengin toprağa ekilmelidir. Büyük yaprakları nedeniyle biraz daha fazla alana ihtiyaç duyabilir. Parmaklarınızla veya küçük bir aletle toprağa 1-2 cm derinliğinde çizikler atarak ekim aşamasını tamamlayın, tohumları örtün ve sulayın.

Pırasa kaç günde sulanır?

Pırasa tohumları kaç gün sulanmalıdır? Pırasa tohumları ekildikten sonra canlı su verilmelidir. İkinci sulama 3 gün sonra yapılmalıdır. Kuru havalarda ve yağmursuz havalarda 10 gün sonra üçüncü sulama yapılmalıdır. Hava koşullarını takip edip ortalama 10 günde bir sulama yapmak uygun olacaktır.

Ocak ayında hangi tohumlar ekilir?

Ocak: Turp, patlıcan, cherry domates, ıspanak, domates, maydanoz, karnabahar ve sarımsak ekimi yapılır.

Şubat ayında ne ekilir?

Şubat ayında ekilen tarımsal ürünler arasında şeker pancarı, turp, fasulye, bezelye, marul, ıspanak, sarımsak ve bazı ılıman bölgelerde biber, domates, salatalık ve patlıcan tohumları da yer alıyor.

Mart ayında ne ekilir?

Mart, bahçeye bezelye, havuç, şalgam, pırasa, ıspanak, taze soğan, bakla ve lahana ekmeye başlamak için iyi bir zamandır. Mart ayından itibaren çilek ve kuşkonmaz gibi çok yıllık bitkilerin fideleri artık toprağa ekilebilir.

Ekim ayında hangi yeşillikler ekilir?

Ekim ayında; marul, kara lahana, brokoli, dereotu, ıspanak, maydanoz, roka, kereviz ve lahana ekmeye başlayabilirsiniz. Bu ayda tere ve turp gibi bitkileri tohumdan ekerek kısa sürede verim alabilirsiniz. Portakal, mandalina, nar ve limon fideleri ekerek kış aylarında hasada başlayabilirsiniz.

Pırasa ne kadar sürede yetişir?

En uygun toprak pH’ı 6,0–6’dır.

Pırasa çok su ister mi?

Yüksek nem: Pırasalar yüksek nemi sever. Ancak suyun birikmesini önlemek ve iyi drenaj sağlamak için dikkat edilmelidir. Uzun gün bitkisi: Pırasalar uzun gün bitkileri olarak kabul edilir.

Pırasa hangi aylarda çimlenir?

Uygun ekim koşulları ve sulama ile pırasa tohumları 12 günde çimlenir. Çimlenme 15 güne kadar sürebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şahinbey Escort