İçeriğe geç

Macun Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Eş anlamlısı ne denir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Pişmaniye eş anlamlısı nedir?

Pişmaniye (Osmanlıca: Peşmîne) ya da Regretti, Helvâ-yı Kettân, Peşîmânî Helva, Tel Helva, Çekilmiş Helva, Tel Tel, Yağmurlanmış Helva, Keten Helva olarak da bilinen; Anadolu’da beyaz şeker, buğday unu, tereyağı ve bitkisel margarinden yapılan geleneksel bir tatlıdır.

Doğru eş anlamlısı nedir?

Hakikat kelimesinin eş anlamlıları dürüst, hakiki, hakikattir.

Mühür kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sessi Sözlük – damga, mühür.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Sucuk kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türkçenin tarihi ve çağdaş dallarında et sosisi için bilgi/irişki, kolbasa gibi çeşitli kelimeler kullanılmaktadır. Bu yiyecekler Türk yemek kültürünün iki farklı zenginliğini yansıttığı gibi, “sucuk” kelimesi de komşu kültürlere aktarılmıştır. Anahtar kelimeler: sosis, sosis, kolbasa, bağırsak.

Saray Helvası nerenin?

Eskişehir yöresinde “Tel Tel”, Kastamonu’da “Pull” ve günümüzde “Pull Helva” olarak bilinmektedir. Osmanlı döneminde saraylarda sosyal ve kültürel bir aktivite olarak kabul edilmesi, günümüzde Kocaeli civarında yapılan Regretniye’ye “Saray Helvası” isminin verilmesinin sebebidir.

Köftehor eş anlamlısı nedir?

(isim) dilenci; kerata (konuşma dilinde), köftehor.

Din kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Bazen din kelimesinin yerine inanç kelimesi kullanılıyor, bazen de din kelimesinin yerine inanç kelimesi kullanılıyor.

Gönül eş anlamlısı nedir?

Sami, gönül kelimesini “insan duygularının merkezi, kalbin manevi yönü, duygu, his, tesir, şefkat, muhabbet, ilgi, arzu, istek, coşku, meyil” olarak tanımlıyor ve “kalp, dil, fuad” kelimeleriyle eş anlamlı olduğunu belirtiyor.

Zayıfın eş anlamlısı nedir?

Böyle baktığınızda ilk akla gelen ve zayıf anlamına gelen zayıf kelimesinin eş anlamlıları zayıf, sıska, çelimsiz, zayıftır.

Münakasa eş anlamlısı nedir?

tartışmak, tartışmak, tartışmak.

Manasız eş anlamlısı nedir?

yersiz, uygunsuz, anlamsız, anlamsız.

Sırrın eş anlamlısı nedir?

Secret kelimesinin iki bilinen eşanlamlısı vardır. Secret ve mystery kelimeleri mystery kelimesiyle aynı anlama gelen kelimelerdir.

Eş anlam nedir örnek?

– Aynı varlığı, kavramı veya durumu ifade eden, yazılışları ve telaffuzları farklı ancak anlamları aynı olan kelimelere, açıklandığı gibi eş anlamlı kelimeler denir. Eş anlamlılar, dilimize yabancı dillerden giren kelimelerle Türkçe karşılıkları arasındaki ilişkiden ortaya çıkar. – Uzun saçlı, siyah gözlü bir kızdı.

Eş sesli kelimeler nelerdir?

Yazılışı ve okunuşu aynı olan; ancak anlamları farklı olan sözcüklere eşsesli sözcükler denir.

Eş anlamlı anlamdaş kelimeler nelerdir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak aynı anlama gelen kelimelere eşanlamlı denir. Bu kelimeler genellikle birbirinin yerine kullanılabilir ve değiştirilebilir. Eşanlamlılar günlük hayatımızda çok yaygın ve kullanılan kelimelerdir.

Eş anlamlı bir kelime mi?

Eşanlamlı, belirli bağlamlarda başka bir kelimeyle aynı veya neredeyse aynı anlamı taşıyan kelimedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şahinbey Escort